Уряд спростив дообладнання нового корпусу лікарні ОХМАТДИТ

14 липня 2021 о 16:19
323

Обладнання, якого потребують фахівці НДСЛ «Охматдит» в новому корпусі і яке не закупили через системний зрив тендерних процедур, може бути закуплене за переговорною процедурою. Відповідну Постанову ухвалено на засіданні Уряду 14 липня 2021 р.

Коментар Віктора Ляшка

«Затримки через можливість блокування тендерів, особливо коли є потреба в унікальному обладнанні з малою кількістю можливих постачальників, ставлять під загрозу майбутнє маленьких пацієнтів. Для Охматдиту зможуть закупити обладнання за допомогою переговорних процедур, що значно пришвидшить процес дообладнання нового корпусу, аби там нарешті лікували, а не чекали», — коментує рішення Уряду міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про лікарню ОХМАТДИТ та переговорну процедуру

Потенціал лікарні дозволяє робити унікальні операції та надавати вузькопрофільну допомогу дітям з усієї України. Але без сучасного обладнання все це залишатиметься невикористаними можливостями.

Переговорна процедура закупівель може використовуватися замовником, відповідна норма міститься в Законі України «Про публічні закупівлі». У такий спосіб після проведення переговорів з одним або кількома учасниками щодо ціни та умов договору замовник укладає договір про закупівлю.

У 2020 та 2021 р. переговорна процедура закупівлі успішно застосовувалася ДП «Медзакупівлі України» відповідно до законодавства. За нею закуповували необхідні товари за такими напрямами, як дитяча та доросла онкологія, ідіопатична сімейна дистонія тощо. Процедура прямої закупівлі успішно використовувалася для закупівлі швидких та комп’ютерних томографів

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua