«Велике будівництво»: на Житомирщині відкрито вже 14-ту амбулаторію

13 липня 2021 о 09:39
471

У Житомирській області відкрито вже 14-ту амбулаторію, побудовану в рамках програми Президента України «Велике будівництво»

9 липня 2021 р. перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Наталія Остапченко взяла участь у відкритті амбулаторії на 1–2 лікарів з житлом у смт Гришківці Бердичівського району, побудованої в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Також у відкритті взяли участь народний депутат України Богдан Кицак, керівництво Бердичівського району та Гришковецької громади.

Коментар Наталії Остапченко

«Сьогодні ми відкриваємо вже 14-ту амбулаторію в Житомирській обл., побудовану в рамках програми Президента України «Велике будівництво. Охорона здоров’я українців сьогодні — це пріоритет держави номер один, а також наше з вами першочергове завдання», — наголосила під час відкриття Наталія Остапченко.

Присутні на заході оглянули нове приміщення амбулаторії та мали можливість дізнатися від медичних працівників закладу про подальше функціонування закладу.

Про нову амбулаторію

Відповідно до спільного брендбуку Міністерства розвитку громад та територій України та МОЗ проєктом передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320 м2; житлова зона складається з кімнати, кухні, їдальні, гардеробної, санвузла, душової; зона для надання первинної медичної допомоги включає кабінети лікарів, процедурну, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратуру.

Амбулаторія обслуговуватиме майже 10 тис. жителів Гришковецької громади, а її планова потужність — 37 відвідувань на добу.

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації, загальна кошторисна вартість амбулаторії становить 9059,160 тис. грн, із них 8153,244 тис. грн — кошти субвенції та 905,916 тис. грн — кошти співфінансування з місцевого бюджету.

Наразі виконання будівельних робіт на об’єкті завершено та придбано медичне обладнання. Також за кошти субвенції амбулаторія буде забезпечена службовим автомобілем для медичних працівників.

Раніше, 8 липня 2021 р., голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко долучився до відкриття ще одного об’єкта програми Президента «Велике будівництво» — амбулаторії на 1–2 лікарів з житлом у с. Райгородок Бердичівського району.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами oz.zt.gov.ua