Завдяки державній підтримці медицина виходить на новий рівень

12 березня 2021 о 16:28
372

Забезпечення медичних закладів високоточним і сучасним обладнанням — один із пріоритетів МОЗ України. Адже завдяки його наявності та професіоналізму лікарів вдається досягати найважливішого — рятувати життя людей. На цьому наголосив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час візиту до Клінічної лікарні швидкої допомоги міста Львова.

Запрацював робот-хірург Da Vinci

У лікарні запрацював унікальний для України робот-хірург Da Vinci, який може надточно видаляти навіть найдрібніші пухлини. М. Степанов був на операції, яку виконували із застосуванням цього апарата.

Генеральний директор КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» Олег Самчук розповів: «Da Vinci успішно застосовують у видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, деяких злоякісних новоутворень, а також у гінекології та кардіохірургії».

Забезпечення обладнанням у рамках програми «Велике будівництво»

За словами міністра охорони здоров’я М. Степанова, у рамках державної програми «Велике будівництво» медичні заклади України отримують необхідне  обладнання.

Так, на  1 січня минулого року всі лікарні України — державні, комунальні та приватні — мали в сукупності 305 комп’ютерних томографів. Торік за державний кошт придбали 161 комп’ютерний томограф і встановили в медзакладах кожної області.  Отримала комп’ютерний томограф і Клінічна лікарня швидкої допомоги міста Львова.

«По суті за рік ми надолужуємо те, що втратили за попередні 5–6 років. Але яке б обладнання не отримували лікарні, без медиків воно не зможе рятувати життя людей. Тож лікарі — це наше головне надбання», — сказав міністр.

Медицина виходить на новий рівень

І колектив Лікарні швидкої допомоги, і міська влада Львова зауважують: за останній рік завдяки державній підтримці медицина виходить на новий рівень.

«Степанов — перший міністр, який за рік двічі був у Львові в лікарні швидкої медичної допомоги. Сьогодні, коли він зайшов у хірургічне відділення, ми бачили, з яким захопленням спостерігав за операцією. Це прекрасно, коли людина на своєму місці й живе тим, що робить», — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Сьогодні Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова є найбільшим медичним закладом у Західній Україні та розрахована на 910 ліжок. Протягом 2021–2022 років тут заплановане відкриття кількох нових відділень, розвиток санавіації, будівництво сучасного трансплантологічного корпусу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua