Добудова нового корпусу «Охматдиту» та законопроєкт про лікарські засоби

12 липня 2021 о 15:06
364

9 липня 2021 р. відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) на базі лікарні «Охматдит», що в Києві.

Питання добудови нового корпусу «Охматдиту»

На засіданні обговорили ситуацію із завершенням реалізації будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу.

Як повідомив голова Комітету Михайло Радуцький, введення в експлуатацію цього комплексу дозволить покращити умови лікування українських дітей та додатково обслуговувати 32 тис. пацієнтів.

Депутати заслухали доповідь міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, представників лікарні «ОХМАТДИТ» та Опікунської ради цього закладу щодо процесу укомплектування відділень лікарні обладнанням.

Комітет запропонував МОЗ надати депутатам технічне завдання на закупівлю обладнання для нового корпусу, щоб проконтролювати процес закупівель та не допустити можливих зловживань у цій сфері.

Обіг лікарських засобів

Також депутати підтримали законопроєкт № 5547 «Про лікарські засоби».

Проєкт закону передбачає запровадження європейських принципів та процедур у сфері обігу ліків, визначених, зокрема, основоположною Директивою ЄС 2001/83.

Законопроєкт спрямований на:

  • зниження адміністративного тиску на учасників фармацевтичного ринку;
  • підвищення рівня прозорості введення ліків на ринок України та їх подальшого обігу;
  • захист споживачів від небезпечних, неефективних та неякісних ліків;
  • формування сприятливого інвестиційного клімату та подолання технічних бар’єрів у міжнародній торгівлі ліками.

Крім того, депутати розглянули звернення генерального директора Центру громадського здоров’я щодо використання в лікуванні ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та гепатитів В і С прекваліфікованих ВООЗ лікарських засобів або зареєстрованих у країнах з жорсткою регуляторною практикою.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/committeehealth