Профільний Комітет не підтримав відставку М. Степанова

18 травня 2021 о 11:05
575

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування  (далі – Комітет), яке відбулося 17 травня 2021 р. у форматі відеоконференції, народні депутати розглянули подання Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля щодо  звільнення М. Степанова з посади міністра охорони здоров’я України.

У засіданні Комітету брали участь Прем’єр-міністр України Д. Шмигаль, міністр охорони здоров’я України  М. Степанов, голова депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» Д. Арахамія, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України О. Соловйов та керівник департаменту соціальної політики та охорони здоров’я Офісу Президента України О. Жолнович.

За результатами розгляду та обговорення винесеного на розгляд питання Комітетом ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо підтримки чи непідтримки подання Прем’єр-міністра України про звільнення  М. Степанова з посади міністра охорони здоров’я України.

Після завершення обговорення члени Комітету голосували за підтримку подання Прем’єр-міністра Д. Шмигаля щодо звільнення М. Степанова з посади міністра охорони здоров’я. Однак за результатами голосування «за» висловилися 7 членів Комітету, утрималися від голосування — 7 і 1 депутат проголосував проти. Таким чином, дане подання Комітетом не підтримано.

Водночас майже одностайно члени Комітету підтримали пропозицію М. Радуцького про надання рекомендації Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо підтримання чи не підтримання цього подання Прем’єр-міністра.

Зауважимо, Парламент розглядатиме подання вже цього тижня.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua