COVID-19: задля отримання страхових виплати можна звернутися до контакт-центру МОЗ

13 травня 2021 о 11:21
561

МОЗ працює над впровадженням цифрових сертифікатів із вакцинації. Про це 12 травня 2021 р. під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

«МОЗ уважно стежить за кроками Всесвітньої організації охорони здоров’я та Європейського Союзу, які спрямовані на впровадження так званих цифрових сертифікатів із вакцинації. Сьогодні триває робота щодо формування нормативно-правової бази, опису техніко-функціональних вимог до документів, а також способів підтвердження їх дійсності. Сертифікати спростять перетинання кордонів громадянами», — прокоментував Я. Кучер.

Заступник міністра також поінформував, що вже цього місяця відбудуться розширені консультації з фахівцями Європейської комісії. Експерти зможуть уточнити та синхронізувати технічні питання, які готуються впроваджувати європейські країни.

Робота контакт-центру

Також під час брифінгу було зазначено, що понад 494 тис. громадян звернулися до національного контакт-центру із протидії поширенню COVID-19..

«МОЗ під керівництвом Максима Степанова запущено якісний сервіс цілодобових фахових консультацій по всій Україні з питань, пов’язаних із COVID-19. У своїй роботі ми використовували найкращий досвід контакт-центрів у різних сферах, а ключове кодове слово нашої роботи з громадянами — це турбота», — зазначив Я. Кучер.

Заступник міністра також розповів про тематику дзвінків із консультаціями, які повністю оброблені та закриті на рівні операторів. Станом на сьогодні це додаток «Вдома» — 53,26% (157 391 дзвінки); питання діагностики — 11,31% (33 421 дзвінок); питання щодо вакцинації — 11,50% (33 981 дзвінок); порядок проходження самоізоляції — 3,73% (11 047 дзвінків.); безоплатні/платні тестування — 3,51% (10 372 дзвінки).

Крім того, команда МОЗ продовжує покращувати сервіс залишення запиту на виїзд мобільної бригади, які виїжджають за направленням лікарів до пацієнтів із підозрою на COVID-19. На підставі таких запитів відбулося понад 2007 виїздів.

Додатково Я. Кучер поінформував, що в контакт-центрі завдяки сервісу віддалених консультацій лікарі надали їх 14 956.

Також МОЗ спільно з колегами з Фонду соціального страхування відпрацювало механізм приймання та опрацювання запитів щодо виплат, які здійснює Фонд  у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням  COVID-19. Від 28 грудня до контакт-центру надійшло з питань COVID-19 за номером 0 800 60 20 19 надійшло 323 такі запити.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua