COVID-19: триває робота над сертифікатами вакцинації

11 травня 2021 о 14:55
347

Україна матиме аналогічні європейським сертифікати вакцинації проти COVID-19. Про це 11 травня 2021 р. заявив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Українські сертифікати матимуть всю необхідну інформацію про вакцинацію, яку прогнозовано вимагатимуть країни Європейського Союзу та ВООЗ», — зазначив М. Степанов.

Міністр наголосив, що кінцевого переліку вимог до паспортів вакцинації в ЄС поки немає, триває робота, й українські фахівці перебувають у постійному діалозі з європейськими колегами.

Розроблено програмне забезпечення

М. Степанов також поінформував, що команда МОЗ разом із Міністерством цифрової трансформації розробила відповідне програмне забезпечення, яке дозволятиме отримувати сертифікати в режимі онлайн. Очікується, що сертифікати вакцинації з’являться в Україні вже з 1 липня 2021 р. Водночас міністр охорони здоров’я вкотре закликав політиків не маніпулювати інформацією щодо процесу вакцинації в Україні: всі вакцини, які використовують в Україні, сертифіковані або перебувають на розгляді ВООЗ та ЕМА.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua