Причина смерті після вакцинації від COVID-19 — гостра серцево-судинна недостатність

24 березня 2021 о 15:48
1305

Причина смерті жінки-військовослужбовця, яка померла у вівторок, 23 березня 2021 р., в Одеській обл. після вакцинації від COVID-19  —  гостра серцево-судинна недостатність. У неї також встановлено атеросклеротичний кардіосклероз. Про це 24 березня 2021 р. Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) повідомили одеські лікарі, які робили розтин померлої.

Результати розтину розглянуть на засіданні регіональної групи оперативного реагування на несприятливі події після імунізації (НППІ) в рамках розслідування, як того вимагають протоколи Міністерства охорони здоров’я.

Як ми повідомляли, 23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть жінки-військовослужбовця. За інформацією Командування медичних сил Збройних сил України, 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19. Протипоказань до проведення вакцини, а саме алергії на будь-який з компонентів препарату, у жінки не відмічено. У той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано.

За словами начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на здоров’я жінка не висловлювала.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua