Україна готова до третьої хвилі COVID-19 — Прем’єр

10 березня 2021 о 17:28
315

Медична система України готова до третьої хвилі коронавірусу, адже процес посилення її спроможності не зупинявся від початку пандемії. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступної промови перед засіданням Уряду 10 березня 2021 р.

«Ми забезпечили максимально можливу кількість ліжко-місць із підведеним киснем. Їх загальна кількість 60 тисяч. Це один із найвищих показників у Європі», — повідомив очільник Уряду.

Вакцинація – новий механізм протидії COVID-19

За словами Д. Шмигаля, вакцинація — це ще один механізм протидії пандемії. Чим більше людей отримуватимуть вакцину, тим швидше Україна зможе пройти період коронакризи.

«Україна закуповує винятково безпечні вакцини, які визнали передові країни світу. Зокрема, вакцина від AstraZeneca — Serum Institute, яка зараз є в Україні, закуповується і Канадою, і Великою Британією», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду відзначив, що записатися на безкоштовну вакцинацію можна в декілька кліків за допомогою застосунку та вебпорталу «Дія» або через контакт-центр МОЗ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua