МОЗ України працює над розвитком постковідної реабілітації — Степанов

5 березня 2021 о 12:32
839

Перебуваючи з робочим візитом на Вінниччині, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов відвідав Обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення, який відтепер повністю перекваліфікований для лікування пацієнтів із постковідним синдромом. Наразі заклад має 100 ліжок, у ньому приймають фахівці з понад 20 спеціальностей. Є також палата інтенсивної терапії, 4 апарати ШВЛ, 73 кисневі концентратори та ІФА-аналізатор. З грудня минулого року реабілітацію тут пройшли вже 254 пацієнти.

Як зазначив міністр охорони здоров’я М. Степанов, постковідна реабілітація — окремий важливий напрям, над яким працює МОЗ України.

Створено окрему робочу групу

«Я створив окрему робочу групу щодо стратегії лікування хворих із постковідним синдромом. Багато наших провідних лікарів мають відповідні напрацювання та досвід. Тому наша мета — розробити всі необхідні стандарти, щоб полегшити роботу лікарів та забезпечити належною і високоякісною допомогою пацієнтів», — сказав міністр.

Забезпечення закладів необхідним обладнанням

Також М. Степанов зазначив, що в рамках програми «Велике будівництво» медичні заклади отримують необхідне обладнання. За кошти держави закуповують ангіографи, МРТ, апарати комп’ютерної томографії.

«Ми робимо все, щоб у нас була зовсім інша, якісна медицина, бо українці варті того, щоб лікуватися в найкращих умовах», — зазначив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що за рік, відколи в Україні зафіксували перший випадок коронавірусної хвороби, перепрофілювали 542 медичні заклади по всій країні для лікування хворих на COVID-19. Кількість ліжко-місць збільшили з 12 700 до 69 500. Із них 59 471  забезпечено киснем, тоді як рік тому таких було всього 3 400.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua