Зарплата медиків: Максим Степанов наполягатиме на її підвищенні

4 березня 2021 о 17:41
8508
Спеціальності :

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов відстоюватиме свою позицію щодо суттєвого підвищення заробітних плат медпрацівникам. Про це він зазначив 4 березня 2021 р. на брифінгу в рамках робочого візиту до Вінниці. За словами міністра, мінімальна заробітна плата лікаря має становити не менше як 23 тис. грн, середнього медичного персоналу — 17 тис. грн, молодшого — 12 тис. грн.

Заява Максима Степанова

«Тих коштів, які цього року виділені з бюджету на медичну галузь, недостатньо, аби кардинально підвищити заробітні плати медикам. Але ми будемо поступово збільшувати ці цифри, і я шукаю інші шляхи, яким способом можемо збільшити зарплату нашим медпрацівникам. Також що стосується доплат за роботу із хворими на COVID-19 у розмірі 300% — вони збережені в повному обсязі. Поки в нас триватиме епідемія, доти всі ці кошти будуть виплачувати», — запевнив міністр.

Очільник МОЗ поінформував, що під час поїздки відвідав кілька медичних закладів Вінниччини й поспілкувався з медиками. Найперше питання, що хвилює всіх, — вакцинація проти COVID-19.

Вакцинація від COVID-19

«Зараз багато абсурдних фейків про те, що нібито лікарі не хочуть вакцинуватися. Це неправда. Звісно, є медики, які нещодавно перехворіли й планують зробити щеплення трішки пізніше, оскільки досі мають високий титр антитіл. Ми повинні чітко зрозуміти, що вакцинація — це захист від ускладнень і це захист життя. Людина може захворіти й потрапити до реанімації, мати дуже негативні наслідки або  ж померти. Зробивши щеплення, ви не захворієте зовсім або ж перенесете хворобу в легкий спосіб. Ми отримали дієву й безпечну вакцину!», — сказав  М. Степанов.

В Україні вакцинація відбуватиметься у 5 етапів. За розрахунками МОЗ, вакцинальна кампанія має завершитися до кінця року. Всі охочі вже зараз можуть записатися до листа очікування вакцинації.

Нагадаємо, це можна зробити на сайті vaccination.covid19.gov.ua, через портал «Дія» та за допомогою контакт-центру МОЗ України: 0 800 60 20 19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua