COVID-19: опубліковано наказ про реєстрацію двох вакцин

24 лютого 2021 о 10:55
746

В Україні зареєстровано дві вакцини від COVID-19.

Наказом МОЗ України від 22 лютого 2021 р. № 308 в Україні для проведення щеплень від коронавірусної хвороби COVID-19 зареєстровано дві вакцини.

Які вакцини зареєстровано

Станом на ранок 24 лютого 2021 р. зареєстровані такі вакцини:

  1. ВАКЦИНА CHADOX1 NCOV19 CORONA VIRUS (РЕКОМБІНАНТНА), КОВІШЕЛД / CHADOX1 NCOV19 CORONA VIRUS VACCINE (RECOMBINANT) , COVISHIELD виробництва Serum Institute.
  2. КОМІРНАТІ / COMIRNATY виробництва Пфайзер/Pfizer Ейч.Сі.Пі. Корпорейшн.

Обґрунтування прийняття наказу

Наказ прийняття відповідно до статті 92 Закону України «Про лікарські засоби», пункту 2 Порядку державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2021 р. № 95, на підставі заяви та вмотивованого висновку Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» за результатами експертної оцінки співвідношення користь/ризик та перевірки реєстраційних матеріалів лікарського засобу (медичного імунобіологічного препарату) на їх автентичність з урахуванням певних зобов’язань, Протокольного рішення засідання Постійної робочої групи з розгляду проблемних питань державної реєстрації лікарських засобів № 2 від 22 лютого 2021 р.

Нагадаємо: вакцинація від  COVID-19 в Україні є добровільною.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua