На нараді у Президента обговорили ситуацію із COVID-19

22 лютого 2021 о 15:29
344

Вакцина від COVID-19 буде в Україні найближчим часом. Про це повідомлено 22 лютого 2021 р. під час традиційної селекторної наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Коментар Володимира Зеленського

«За графіком постачання вакцин щеплення буде гарантовано всім громадянам України. Від держави воно буде безкоштовним. Військові лікарі та учасники ООС — серед перших на вакцинацію. Так само, як і медики, які на передовій боротьби з COVID-19, люди літнього віку та інші громадяни групи ризику», — наголосив Глава держави, зауваживши, що в питанні проведення вакцинації Україна переймає досвід інших країн.

Спалах COVID-19 на Прикарпатті

Детально обговорено запобігання поширенню коронавірусу на Прикарпатті.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ситуація в Івано-Франківській області залишається напруженою.

«За минулу добу зареєстровано 515 осіб, які захворіли. У більшості лікарень зайняті ліжка, розгорнуто мобільний госпіталь. Проведено регіональну комісію з питань ТЕБ та НС за участю головного державного санітарного лікаря. Завтра планується проведення державної комісії ТЕБ та НС щодо вжиття ще низки заходів, які відповідають червоному рівню карантинних обмежень», — сказав Прем’єр-міністр.

Очільник уряду також поінформував про зростання кількості хворих на Вінниччині та Закарпатті.

За словами Д. Шмигаля, нині в Україні готові 68 332 ліжка для хворих на COVID-19, з яких 58 390 підключено до кисню.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в областях, де спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус, збільшується й тривалість госпіталізації: якщо раніше вона тривала сім-вісім днів, то зараз — 19–20.

Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що онлайн-система для реєстрації в чергу на вакцинацію готова до роботи. Вирішено, що її запустять з березня.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua