Вакцинація від COVID-19: Максим Степанов провів перемовини про ще 5 млн доз

22 лютого 2021 о 11:25
321

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час свого візиту в Індію відвідав найбільший завод з виробництва вакцин Serum Institute та провів перемовини щодо збільшення постачання американської вакцини NovaVax на 5 млн доз.

Коментар Максима Степанова

«Нам важливо  забезпечити українців якісною вакциною, тому під час перемовин нам підтвердили можливість збільшення постачання вакцин проти COVID-19 виробництва NovaVax ще на 5 млн доз.  Затвердимо цю домовленість  підписанням договору. Тепер загальна кількість вакцин компанії NovaVax, яку ми очікуємо в  Україні, становитиме 15 млн доз», — повідомив міністр охорони здоров’я України М. Степанов.

Початок постачання вакцин компанії NovaVax заплановано з липня 2021 р. NovaVax — американська компанія, яка виробляє вакцини проти COVID-19 за ліцензійними угодами на потужностях Serum Institute (Індія).

Зазначимо, що перша партія вакцин AstraZeneca (CoviShield) — уже в дорозі до України. Міністр охорони здоров’я України М. Степанов особисто проконтролював відвантаження перших 500 тис. доз із заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua