Вакцинація від COVID-19: підтверджено постачання 22 млн доз вакцин

9 лютого 2021 о 11:10
438

8 лютого 2021 р. під час  Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України,  повідомив, що наразі Україна вже отримала підтвердження на постачання 22 млн доз вакцин проти COVID-19.

Коментар Максима Степанова

«Для формування колективного імунітету необхідно, щоб провакцинувалися не менше 60% українців. Держава та Міністерство охорони здоров’я, зі свого боку, роблять усе можливе, аби громадяни України отримали доступ до вакцин. На сьогодні ми маємо підтвердження постачання 22 млн доз вакцин проти COVID-19. Однак залишається гостре запитання: чи готові українці до вакцинації? Саме тому під час Форуму одним із головних питань стала довіра до вакцинації та шляхи підвищення цієї довіри», — наголосив очільник Міністерства охорони здоров’я України.

Водночас продовжується робота у межах механізмів міжнародної взаємодії щодо доступу до вакцин.

Медпрацівники проходять відповідне навчання і до середини лютого будуть готові втілювати Дорожню карту вакцинації проти COVID-19. У ній детально прописано кожен етап, щоб оперативно адаптувати його під зміни епідемічних чи логістичних умов.

«Ресурсне забезпечення кампанії з вакцинації — це великий виклик як для держави, так і для приватного сектора. Ми спільно працюємо над тим, щоб будь-яка з доступних вакцин могла надійно зберігатися і транспортуватися по всій території держави», — зазначив М. Степанов.

Нагадаємо: 5 лютого 2021 р. Міністерство охорони здоров’я України отримало підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин для профілактики COVID-19 виробництва компанії AstraZeneca та NovaVax. Постачання відбуватиметься з лютого 2021 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua