COVID-19: опубліковано дорожню карту з вакцинації

30 грудня 2020 о 17:34
1194

Наказом МОЗ України від 24.12.2020 р. № 3081 затверджено Дорожню карту впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021–2022 роках (оновлюється).

Особливості документа

У документі йдеться, що Дорожня карта впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — коронавірусної хвороби COVID-19), і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні (далі — Дорожня карта) розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до ефективної вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 для всього населення України, яке має його отримати, а також для контролю пов’язаних із цим процесів.

Дорожню карту розроблено так, щоб була можливість внести зміни до неї, щоб вона враховувала багато невідомих змінних на цей момент, зокрема невизначеність щодо доступності самої вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Дорожню карту підготовлено за участю національних і міжнародних партнерів у сфері громадського здоров’я та імунізації, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики, державних органів виконавчої влади та розглянуто на засіданні оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Успіх реалізації Дорожньої карти залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними представництвами закладів громадського здоров’я та охорони здоров’я, органами місцевого самоврядування, громадськістю.

Зважаючи на те що на момент підготовки Дорожньої карти не вся інформація стосовно безпеки, ефективності, умов зберігання та логістики вакцин була доступна в повному обсязі, окремі частини Дорожньої карти можуть змінюватися з метою приведення їх у відповідність до нових знань та фактів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua