Вакцинація від COVID-19: восени цього року вакцину отримають 21 млн громадян

5 лютого 2021 о 16:23
421

Держава забезпечить безкоштовний доступ до вакцин від COVID-19 для 21 млн українців вже восени 2021 р. Про це 5 лютого 2021 р. під час виступу у Верховній Раді України повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов

Заява Максима Степанова

«Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України розраховує  до кінця осені провести чотири етапи вакцинації від COVID-19. Під час цих етапів доступ до безпечних вакцин отримають майже 21 млн українців — це люди, які перебувають у зоні ризику інфікування. Загальна мета вакцинації — охопити щонайменше 50% громадян. Така частка необхідна для вироблення колективного імунітету. У рамках підготовки до національної вакцинації ми ретельно готуємо як логістичну систему, так і медичних працівників, які проводитимуть вакцинацію», — повідомив очільник МОЗ України.

Популяризація вакцинації

Міністр також повідомив, що одне з важливих завдань, яке стоїть перед Урядом та Парламентом, — популяризація вакцинації. Наразі, за даними соціологічних досліджень, лише 43–45% українців готові до безкоштовної вакцинації.

Для логістики вакцин МОЗ України провело розрахунок оновлення холодового ланцюга, сформувало потребу в холодильниках, термобоксах та інструментах контролю температур. Адже безпека вакцинації, умов зберігання та дистрибуції — є пріоритетом.

Нагадаємо: наприкінці січня 2021 р. М. Степанов повідомив, що Україна ввійшла в перелік країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 у першій хвилі розподілу. Для початку першої хвилі вакцинації вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer. Постачання вакцин в Україну почнеться  вже в середині лютого.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua