Пожежа у Запорізькій лікарні: міністр відвідав потерпілих медичних працівників

5 лютого 2021 о 11:02
393

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 4 лютого 2021 р. під час поїздки у Запорізьку область відвідав лікаря-анестезіолога Антона Клімова та медичного брата Олександра Сіміна, які постраждали внаслідок пожежі в Запорізькій обласній інфекційній лікарні напередодні вночі.

Важливо, щоб потерпілі медики отримали допомогу

«Я зустрівся з медичними працівниками, які постраждали внаслідок пожежі. Антон Клімов та Олександр Сімін надавали медичну допомогу пацієнтам із COVID-19. Перед тим як почалася пожежа, чоловіки пішли за обладнанням, необхідним для продовження медичних процедур. Коли повернулися — побачили полум’я, намагалися врятувати пацієнтів та свою колегу, проте самі зазнали ушкоджень. Дякую їм за мужність та сміливість. Зараз важливо, аби Антон та Олександр якомога швидше одужали», — повідомив М. Степанов.

Очільник МОЗ України зазначив, що усім вісьмом потерпілим наразі надається медична допомога, усі вони перебувають під постійним наглядом лікарів.

«Країна досі не може оговтатися від страшної трагедії. Загинули чотири людини, серед них і лікар-анестезіолог Ольга Гліва — молодий лікар, яка тільки у 2020 р. закінчила інтернатуру. Наразі спеціалісти з’ясовують обставини трагедії, аби не допустити подібних випадків у майбутньому», — каже міністр охорони здоров’я України.

Обласна державна адміністрація вже ухвалила рішення виділити з бюджету області невідкладну фінансову допомогу сім’ям загиблих у розмірі 50 тис. грн.

На місці трагедії продовжують працювати оперативно-слідчі групи для якнайшвидшого встановлення причин вибуху.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua