За 2020 рік МОЗ України поставило ліків на 6,5 млрд грн — Шаталова

4 січня 2021 о 16:19
412

Міністерство охорони здоров’я України у 2020 р.  забезпечило поставку лікарських засобів на 6,5 млрд грн, що є рекордною сумою, порівнюючи з попередніми роками. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова під час брифінгу 31 грудня 2020 р.

Коментар Світлани Шаталової

«Міністерство охорони здоров’я доклало усіх зусиль, аби робочий рік пройшов плідно. «Ковідна криза» висвітлила реальний стан справ у медичній галузі, тож Міністерство максимально ефективно реагувало на накопичені роками проблеми», — заявила С. Шаталова.

Зазначимо, що показники поставок лікарських засобів у попередні роки були такими: у 2017 р. — на суму 3,1 млрд грн, у 2018 р. — на 5 млрд грн, у 2019 р. — на 5,4 млрд грн.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що Міністерство охорони здоров’я України через своє підприємство — ДП «Медичні закупівлі України», яке було визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку 1 млн 913 тис. доз вакцин проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua