Вакцинація від COVID-19: укладено договір про поставку вакцини

30 грудня 2020 о 17:42
604
Спеціальності :

Міністерство охорони здоров’я через своє підприємство «Медичні закупівлі України», яке визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай).

Коментар Максима Степанова

«Президент України Володимир Зеленський спільно з Міністерством охорони здоров’я проводить активну роботу щодо отримання Україною вакцин проти COVID-19. Завдяки поставці вакцин від компанії «Сіновак» ми отримаємо 1 млн 913  доз вакцин проти коронавірусної хвороби. Під час першої поставки вакцин в Україну доставлять 700 тис. доз. Їх ми отримаємо протягом 30 днів після реєстрації вакцини у країні-виробнику або в інших країнах», — наголосив міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Переговори з виробником тривали з вересня 2020 р., а договір підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини на території України.

Про виробника вакцини

«Сіновак» (Sinovac Biotech) — найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, заснована у Пекіні у 2001 р., виробляє від 300 до 500 млн доз вакцин на рік. «Сіноваком» були розроблені й виведені на ринок вакцини проти гепатиту А та А і В, вірусів грипу, включно із «пташиним», паротиту.

«Сіновак» є акціонерною компанією. Акції компанії котируються на американській фондовій біржі NASDAQ.

Вакцини «Сіновак» схвалені у 34 країнах світу, включно з  такими країнами, як Аргентина, Бразилія, Індія, Туреччина. Вакцина проти гепатиту А є прекваліфікованою Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

За час існування компанії з 2002 р. було здійснено понад 3 млрд вакцинацій, 59 млн з яких — дітям.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua