Україна очікує на поставки вакцини від COVID-19 — Зеленський

28 грудня 2020 о 10:33
410

Українська влада інтенсифікує переговори зі світовими фармацевтичними компаніями та урядами інших країн, щоб пришвидшити постачання в Україну якісної, перевіреної вакцини проти COVID-19. Про це 24 грудня 2020 р. заявив Президент Володимир Зеленський, спілкуючись із представниками ЗМІ під час робочої поїздки до Запорізької області.

«МОЗ України постійно веде перемовини з багатьма західними партнерами: і Moderna, і AstraZeneca, і з китайськими виробниками, і європейськими виробниками щодо постачання вакцини», — повідомив Глава держави.

Влада робить усе, щоб пришвидшити процес поставки

За словами В. Зеленського, спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу в обсязі 8 млн доз у ІІ–ІІІ кварталі наступного року. Тепер першу партію очікують наприкінці І кварталу.

«Потрібно зробити все, щоб пришвидшити цей процес надання вакцини. Я розмовляю з лідерами країн ЄС і не лише ЄС, щоб ми могли пришвидшити постачання якісної, перевіреної вакцини», — зазначив В. Зеленський.

Президент зауважив, що наразі ведуться переговори з Індією, Великою Британією, Францією та багатьма іншими країнами. Зокрема, кілька днів тому В. Зеленський мав розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном, під час якої також порушував питання отримання Україною першої партії вакцини вже в кінці січня – середині лютого 2021 р.

Глава держави також наголосив, що безкоштовне щеплення буде передбачено для тих верств населення, які потрапляють у зону ризику: медиків, військових, соцпрацівників, поліцейських тощо.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua