Тестування на COVID-19: буде закуплено 1,2 млн ПЛР-тестів

7 грудня 2020 о 17:10
622
Спеціальності :

У рамках нової угоди Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України та UNICEF Ukraine Україна закупить 1,2 млн ПЛР-тестів для діагностики коронавірусної інфекції. Відповідну угоду між МОЗ України та UNICEF Ukraine підписано в рамках проєкту з World Bank Ukraine «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Коментар Світлани Шаталової

«Разом з аналогічною кількістю (1,2 млн) наборів для автоматичної екстракції вірусної РНК, що закуповуються в рамках угоди з World Health Organization Ukraine, ми поліпшуємо можливості тестування хворих із підозрою на COVID-19 у лабораторних центрах всіх регіонів України», — зазначила заступник міністра охорони здоров’я С. Шаталова.

Нагадаємо: раніше за ініціативою очільника МОЗ Максима Степанова уряд додатково виділив майже 1,3 млрд грн на збільшення кількості тестувань на COVID-19.
Зазначимо, МОЗ України постійно нарощує потужності вітчизняних лабораторій з тестування на COVID-19. Якщо на початок квітня в країні проводили 200 ПЛР-тестувань на добу, то наразі цей показник досягає майже 50 тис. досліджень. Міністерство планує до кінця цього року вийти на понад 70 тис. ПЛР-тестів на добу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua