Нові цифрові рішення в охороні здоров’я

26 листопада 2020 о 10:17
455

Команда МОЗ України спільно з Урядом, НСЗУ та Міністерством цифрової трансформації України працює над впровадженням інструментів для протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Про це під час брифінгу 25 листопада 2020 р. повідомив Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

Які цифрові рішення розробляються

Посадовець підкреслив, що на сьогодні розробляється 8 цифрових проєктів, серед яких — інструменти для координації госпіталізацій; оптимізація звітності закладів охорони здоров’я; цифровізація обліку та реєстрації підозрілих та підтверджених випадків COVID-19; удосконалення роботи додатку «Вдома»; удосконалення е-направлень на ПЛР-тестування; контакт-трейсинг (відслідковування контактів із хворими на коронавірусну хворобу) тощо.

Контакт-центр МОЗ України

За час роботи національного контакт-центру МОЗ України з питань COVID-19 до нього звернулися понад 49 тис. громадян. Найбільш актуальними залишаються питання діагностики (52,73%), амбулаторного лікування (9,8%), безкоштовного та платного тестування (7,84%), порядку проходження самоізоляції (5,33%), підписання декларацій (6,58%).

Найбільш злагоджено та своєчасно опрацьовуються звернення громадян у Волинській, Вінницькій, Рівненській, Полтавській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Одеській, Миколаївській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях. Найменша частка опрацювання запитів зафіксована у Сумській області.

Нові продукти ЕСОЗ

МОЗ спільно із НСЗУ та ДП «Електронне здоров’я» опрацьовує питання впровадження нових модулів та програмних рішень в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ), що допоможуть спростити роботу працівникам закладів охорони здоров’я. Запущено аналіз аудиту реєстрів, що ведуться закладами охорони здоров’я в паперовому вигляді, з метою подальшої їх цифровізації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr