Екстрена медична допомога має бути профінансована у повному обсязі — Степанов

19 листопада 2020 о 15:13
951

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) наполягає на врахуванні у повному обсязі бюджетного запиту на фінансування капітальних видатків для екстреної медичної допомоги та приймальних відділень опорних лікарень на суму 5,7 млрд грн. Про це під час онлайн-брифінгу 19 листопада 2020 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Екстрена медична допомога потребує повноцінного фінансування

«Триває бюджетний процес, і МОЗ України наполягає на врахуванні кожної гривні, поданої у бюджетному запиті. Усі ми хочемо бути впевненими, що коли ми набираємо 103 у будь-який час доби, нам буде оперативно надана кваліфікована медична допомога — від дзвінка диспетчеру до госпіталізації та початку лікування. Для цього екстреній медичній допомозі необхідне повноцінне фінансування. Саме тому ми закладаємо в бюджетний запит збільшення фінансування екстреної медичної допомоги», — наголосив М. Степанов.

Очільник МОЗ України також зазначив, що закликає народних депутатів висловити реальну підтримку українській медицині та врахувати бюджетний запит під час голосування у Верховній Раді.

Зазначимо, за підрахунками МОЗ України, для забезпечення повноцінної роботи екстреної медичної допомоги необхідно 5 млрд 715 млн 823 тис. грн. З них — 3 млрд 207 млн 880 грн — на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту для розвитку служби екстреної медичної допомоги, обладнання для навчально-тренувальних відділів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 19 областях.

Нагадаємо: раніше М. Степанов представив план дій МОЗ України на 2021 р. щодо фінансування галузі в цілому та Програми медичних гарантій зокрема.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr/