Пропозиції МОЗ до Державного бюджету на 2021 рік

21 вересня 2020 о 12:45
1313

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України має на меті створити реальну медицину в Україні та реформувати її. Про це 21 вересня 2020 р. під час щоденного брифінгу повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України. Очільник МОЗ підкреслив, що це достатньо складний процес, який охоплює різні напрямки: питання медичної освіти, регулювання фармринку, проведення трансплантацій в Україні тощо.

Пропозиції до бюджету на 2021 рік

Тому Міністерство зробило реальні розрахунки мінімума, необхідного для функціонування медицини в Україні, та подало пропозицію щодо бюджету на наступний рік у розмірі 296 млрд грн.

Відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» складено проєкт Програми медичних гарантій на 2021 рік на загальну суму 225 млрд грн, як частка ВВП у розмірі 5% ВВП України.

Спеціалісти МОЗ закладали в цю сумму зокрема вартість ліків, необхідних для лікування пацієнтів із інфарктом, інсультом, при пологах, ліків, необхідних для надання екстреної допомоги, заклали справедливу заробітну плату фахівців. На цьому наголошував Президент України Володимир Зеленський, що саме справедлива зарплата медиків повинна стати одним із результатів реформи медицини.

Нагадаємо, Уряд вже схвалив і подав на розгляд до Верховної Ради України проєкт Державного бюджету на 2021 рік. На медицину у ньому передбачено 156 млрд грн, на Програму медичних гарантій — 123,4 млрд грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr