COVAX надасть Україні безоплатну вакцину від COVID-19

19 листопада 2020 о 12:56
2329

COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безоплатній основі для 20% населення. Про це ввечері 18 листопада 2020 р. повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebооk Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

«Сьогодні стало відомо, що Україна як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має змогу безкоштовно отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, які дозволять охопити 20% населення.

Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватися у першій половині 2021 р. за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн.

Мова йде про вакцини з підтвердженою ефективністю

Часто отримую запитання про те, чи включено до глобального механізму COVAX кандидата у вакцини від виробника Moderna (США). Так, включено. Попередні результати дослідження цієї вакцини свідчать про 95% ефективності запобігання розвитку коронавірусної хвороби COVID-19.

Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 р. як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України.

Оновлення: (для тих хто вже розганяє зраду) 20% населення, 8 млн доз і (!!!) 4 млн населення, бо наразі мова йде про двократне введення вакцини!», — підкреслив В. Ляшко.

Раніше ми повідомляли, що вакцина від COVID-19 може з’явитися на початку 2021 року.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/viktor.liashko