Карантин «вихідного дня»: як це працюватиме

9 листопада 2020 о 17:27
1483

Як ми вже повідомляли, Міністерство охорони здоров’я України пропонує посилити карантинні заходи. Їх вже найближчими днями розглянуть на засіданні Уряду. Про це під час щоденного брифінгу 9 листопада 2020 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Повного локдауну треба уникнути

«Ми розуміємо, що повний локдаун буде великим випробуванням для економіки України, зокрема для малого і середнього бізнесу. Але нам важливо розірвати ланцюг передачі захворювання. Тому ми ініціюємо введення жорсткого карантину «вихідного дня». Це допоможе зменшити кількість контактів між людьми», — наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що прогнозовано такий карантин діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Водночас МОЗ ініціює закриття розважальних і торгових центрів у вихідні дні, а також обмеження роботи ресторанів до режиму «на виніс».

Нагадаємо, днями міністр охорони здоров’я провів велику селекторну онлайн-нараду з регіонами з питань подолання COVID-19. У ній взяли участь близько 500 учасників, серед яких — лікарі медичних закладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, керівники штабів, представники центрів первинної медичної допомоги та департаментів охорони здоров’я. На онлайн-нараді розглядали питання готовності системи охорони здоров’я надавати допомогу в умовах швидкого розповсюдження коронавірусу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua