Уряд підвищив капітаційну ставку на первинці та розширив перелік спеціальностей для лікування COVID-19

30 жовтня 2020 о 12:43
5167

Під час позачергового засідання Уряду 29 жовтня 2020 р. прийняли зміни до Програми медичних гарантій, збільшивши капітаційну ставку для лікарів первинки. Про це під час щоденного брифінгу 30 вересня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Збільшення капітаційної ставки

Очільник МОЗ  України нагадав, що капітаційна ставка — це ставка, яку держава сплачує лікарю первинки за декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600 грн 48 коп, а зараз 651 грн 60 коп. За словами М. Степанова, якщо сімейний лікар має 1800 декларацій, він буде отримувати додатково приблизно 7650 грн. на місяць.

Сімейні лікарі на сьогодні мають дуже велике навантаження, оскільки зростає кількість хворих на COVID-19.

Також Урядом було розширено перелік лікарських спеціальностей, які можуть брати участь у лікуванні хворих на COVID-19. Це пов’язано зі зростанням кількості госпіталізованих пацієнтів із COVID-19.

Ще однією постановою Уряду було виділено додаткові кошти Міністерству охорони здоров’я на закупівлю експрес-тестів на антиген та лабораторного обладнання для лікарень.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»