COVID-19: кількість ПЛР-тестувань наближається до 50 тис. за добу

29 жовтня 2020 о 15:29
716

За минулу добу в Україні загалом було проведено 78 684 тестування на COVID-19, зокрема методом ПЛР — 47 162, методом ІФА — 31 522. Отже, Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України майже вийшло на щодобовий показник у 50 тис. тестувань методом ПЛР, який заплановано досягти до середини листопада. Про це 29 жовтня 2020 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на своєму щоденному брифінгу.

«Цей показник повністю відповідає стратегії, планам і можливостям МОЗ і всієї нашої системи щодо збільшення кількості тестувань. Ми ставили за мету на середину листопада вийти на 50 тис. тестувань методом ПЛР. І ми вже майже досягли цього показника», — повідомив очільник МОЗ України.

Використання нових тестів на антиген

Міністр зазначив, що МОЗ України і надалі збільшуватиме кількість тестувань. Крім того, Міністерством планується запровадити використання нових тестів на антиген для виявлення COVID-19. Для цього вже подані зміни до відповідних нормативних актів, а також запит щодо отримання додаткових коштів.

«Це близько 2 млрд грн, які нам необхідні на боротьбу з COVID-19. Левову частку цих коштів буде спрямовано саме на новий метод тестування. Впевнений, що відповідне рішення буде підтримане членами Уряду», — зазначив міністр.

Нагадаємо, що з початку епідемії МОЗ України збільшило кількість ліжко-місць, готових для прийому пацієнтів із коронавірусною хворобою, з 12 тис. до 40 тисяч.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr