COVID-19: озвучено максимальну кількість ліжок для прийому хворих

28 жовтня 2020 о 13:59
1028

З початку епідемії COVID-19 Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України збільшило кількість ліжко-місць, готових для прийому хворих на коронавірусну хворобу, з 12 тис. до 40 тисяч. Про це під час щоденного брифінгу 28 жовтня 2020 року заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У квітні в Україні налічувалося близько 12 тис. ліжок, теоретично готових до прийому хворих на COVID-19. Зараз ми довели цей показник майже до 40 тисяч», — зазначив очільник МОЗ.

Максимальна кількість ліжок для COVID-19 може становити 52 тисячі

Водночас М. Степанов наголосив, що максимальна кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус у стаціонарах може становити 52 тисячі. Також міністр зазначив, що медична система України, як і будь-яка інша, має певні ресурсні обмеження — як щодо ліжкового фонду, так і щодо кількості підготовлених медичних працівників.

«Як би ми не готували цю систему та не збільшували кількість ліжок, цьому нарощуванню є певна межа, зумовлена самою медичною системою, — вона не гумова. Межа як за кількістю ліжок, що ми можемо відвести під лікування цієї хвороби, так і щодо кількості медичних працівників», — пояснив М. Степанов.

Перепрофілювання багатопрофільних лікарень під COVID-19

Крім того, міністр охорони здоров’я зазначив, що 2 тиж тому регіони отримали розпорядження перепрофілювати по 2–4 багатопрофільні лікарні в кожній з областей під лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою. Це дасть змогу надавати медичну допомогу спеціалізовано пацієнтам із COVID-19, які мають інші захворювання.

Нагадаємо: раніше міністр охорони здоров’я повідомив, що станом на 23 жовтня усі без винятку медичні заклади України отримали кошти для виплати надбавок медичним працівникам, запроваджених з 1 вересня.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr