Молекулярно-генетичну лабораторію в НІР активно почнуть будувати у 2021 р.

29 жовтня 2020 о 14:27
378

Активне будівництво молекулярно-генетичної лабораторії в Національному інституті раку, вартість якої становить близько 104 млн грн, почнеться вже наступного року. Про це 29 жовтня 2020 року в ефірі одного з центральних телеканалів повідомив міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Кошти виділялись у 2018 і 2019 р., та нічого не робилося. Коли я прийшов у Міністерство, то побачив, що стосовно цього питання навіть не було створено оновленого медичного завдання. Ми його зробили, потім треба було зробити проєкт — зібрати документацію, пройти експертизи. Це все потребує часу. На сам проєкт ще йде 5–6 міс — це закупівля обладнання, ремонтні роботи і все інше», — сказав очільник МОЗ.

М. Степанов наголосив, що заплановане проведення робіт потребує більшого часу, ніж залишилося до кінця бюджетного року, і недоцільно починати й одразу консервувати такий об’єкт. Водночас проєкт обов’язково буде реалізований у наступному році, і для цього в бюджеті мають бути закладені відповідні кошти.

МОЗ наполягає на будівництві корпусу променевої терапії

«Ми дуже потребуємо молекулярно-генетичної лабораторії, й нарешті отримали всі схвалення та кошти. Крім цього, ми наполягаємо на будівництві корпусу променевої терапії Національного інституту раку, який не будувався з 2012 р. Тобто ми зараз плануємо завершувати ті проєкти, які не робилися роками», — підсумував міністр охорони здоров’я.

Раніше ми повідомляли, що Національну стратегію боротьби з онкологічними захворюваннями буде затверджено до 30 листопада 2020 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua