COVID-19: МОЗ планує розвантажити державні лабораторні центри

20 жовтня 2020 о 12:29
501

Особливо гостро проблеми з термінами проведення тестувань на коронавірусну хворобу відчуваються у таких областях, як Донецька, Одеська, Дніпропетровська, Харківська, а також у місті Києві. Водночас є регіони, де проблем із завантаженістю лабораторій не існує. Серед них — Закарпатська, Кіровоградська та інші області.

Про це під час щоденного брифінгу 20 жовтня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Приватні лабораторії

Зазначено, що МОЗ України планує надалі розширювати роботу з приватними лабораторними центрами, щоб скоротити терміни проведення досліджень.

Із виділених нещодавно Урядом України додаткових 260 млн грн на збільшення кількості тестувань на COVID-19 для проведення досліджень у приватних лабораторіях буде направлено 100 млн грн.

Це дозволить максимально розвантажити державні лабораторні центри та скоротити термін проведення досліджень.

Недостатність ліжок

Також очільник МОЗ нагадав, що в Україні залишається напруженою ситуація із завантаженістю лікарень хворими на COVID-19, рівнем госпіталізації та кількістю пацієнтів із тяжким перебігом хвороби. Особливо вірус небезпечний для людей віком старше 60 років і тих, які мають супутні захворювання. Ризик інфікування можна знизити, дотримуючись основних епідемічних правил.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr