Затверджено склад Ради громадського контролю НСЗУ

15 жовтня 2020 о 17:40
659

На засіданні Кабінету Міністрів України 9 жовтня 2020 р. затверджено склад Ради громадського контролю при Національній службі здоров’я України (НСЗУ).

Про Раду громадського контролю

Рада покликана забезпечити громадський контроль за діяльністю НСЗУ та представлятиме інтереси пацієнтів.

Громадську раду при НСЗУ створено на засадах відкритого та прозорого конкурсу. До її складу увійшли 15 осіб. Це представники громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із задоволенням та захистом прав і свобод пацієнтів, із сприянням розвитку медицини, наданням медичних послуг, обігом лікарських засобів та іншими суспільними відносинами щодо надання медичних послуг.
Зокрема, ГО «Школа успішного медичного менеджера — ШУММ», Асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки», Української асоціації дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит ВГО «Радість руху», Аптечна професійна асоціація України — АПАУ, ГО «Institute of Analysis and Advocacy» та ін.

Коментар Андрія Віленського

Т.в.о. голови НСЗУ Андрій Віленський зазначив, що НСЗУ працює в інтересах пацієнта. В основу Програми медичних гарантій покладено принцип універсального охоплення медичними послугами. Це означає, що всі громадяни або особи, прирівняні до них, незалежно від віку, політичних, релігійних та інших переконань, статі, соціального походження та зареєстрованого місця проживання, повинні мати рівний доступ до якісної медичної допомоги, без зазнання катастрофічних витрат. «Наше завдання на 2021 рік — розвиток та удосконалення існуючих пакетів медичних послуг за Програмою медичних гарантій. Сподіваюся, що співпраця Громадської ради та НСЗУ буде плідною та ефективною задля інтересів пацієнтів», — резюмував А. Віленський.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua