COVID-19: в Україні може не вистачити лікарів

15 жовтня 2020 о 17:09
5830

15 жовтня 2020 р. міністр охорони здоров’я України Максим Степанов відвідав Олександрівську клінічну лікарню міста Києва, яка є одним із опорних медичних закладів столиці для лікування хворих на COVID-19. У цій лікарні з виділених 430 ліжко-місць для пацієнтів із коронавірусом уже зайнято хворими 423.

Зайняті усі 55 ліжок інтенсивної терапії

«Сьогодні я відвідав Олександрівську клінічну лікарню, в тому числі її реанімаційне відділення, де перебувають пацієнти з тяжким перебігом хвороби. Наразі там зайняті всі 55 ліжок інтенсивної терапії. Я особисто готовий забезпечити організаторам масових заходів відвідування реанімацій з хворими на COVID-19, щоб вони на власні очі побачили, щоб вони нарешті припинили легковажно ставитись до карантину», — зазначив очільник МОЗ.

В Україні може не вистачити лікарів

За словами міністра, в країні є резерв для збільшення кількості місць у лікарнях, але у разі подальшого зростання захворюваності може виникнути дефіцит лікарів.

«Ми можемо додати нові місця в лікарнях, можемо купити й встановити будь-яке необхідне обладнання, забезпечити усіх пацієнтів киснем, що й робимо послідовно від початку пандемії, однак може виникнути серйозна кадрова проблема», — підкреслив М. Степанов.

Нагадаємо: в Україні для лікування хворих на COVID-19 виділено 34 154 ліжка, з яких уже зайнято 61%. Ще у резерві знаходиться 6 615 ліжко-місць.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua