COVID-19: Прем’єр-міністр закликав обмежити масові заходи

12 жовтня 2020 о 17:28
549

12 жовтня 2020 р. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль спільно із секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України.

Глава Уряду озвучив актуальну статистику щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію та зазначив, що критична ситуація продовжує залишатися в Харківській області.

Харківська область і Київ — у лідерах за кількістю виявлених хворих на COVID-19

«За останню добу на Харківщині 741 людина захворіла — це абсолютний рекорд. У Сумській області захворіли 418 людей. Більше ніж по 200 — у Київській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій областях. Тут є чіткі тенденції зі зростання кількості захворювань», — підкреслив Д. Шмигаль.

Прем’єр-міністр заслухав голів Харківської обласної та Київської міської держадміністрацій щодо заходів із протидії поширенню COVID-19. Харківська область та місто Київ залишаються лідерами за загальною кількістю виявлених випадків захворювання. Д. Шмигаль доручив надати пропозиції Міністерству охорони здоров’я України щодо збільшення ліжкового фонду.

У КМДА зазначили, що готові відпрацювати розгортання мобільних госпіталів та розширити кількість ліжко-місць за рахунок установ Національної академії наук України та спеціалізованих відомчих лікарень.

Прем’єр-міністр також доручив КМДА спільно з Держпродспоживслужбою перевірити щодо дотримання протиепідемічних правил місцеві ринки та підсилити контроль за перевезеннями у громадському транспорті.

Необхідно утриматися від проведення масових заходів

Крім того, Д. Шмигаль закликав керівників усіх областей утриматися від проведення масових заходів найближчим часом, зокрема конгресів і конференцій.

«На День захисника України в різних містах планується проведення урочистих заходів. Прохання тримати діалог та вести активну роботу з організаторами, щоб заходи відбулись у безпечних умовах із дотриманням всіх протиепідемічних правил», — зазначив Прем’єр-міністр.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua