COVID-19: розгортання ліжок поза медичними закладами та посилення карантину

12 жовтня 2020 о 16:16
2077

9 жовтня 2020 р. під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, закликав місцеві комісії ТЕБ та НС у містах Києві, Харкові та Сумах самостійно посилити протиепідемічні заходи для запобігання стрімкому поширенню COVID-19.

Коментар Дениса Шмигаля

«Місцева влада просила надати їм більше повноважень. Тепер у них є достатньо повноважень для того, щоб ефективно стримувати поширення коронавірусу. Прошу брати ініціативу у свої руки й наводити порядок. Це наша спільна відповідальність», — зазначив Прем’єр-міністр.

За результатами засідання Прем’єр-міністр доручив головам обласних та Київської міської державних адміністрацій, керівникам департаментів охорони здоров’я до 30 жовтня 2020 р. забезпечити подачею кисню ліжко-місця.

«Сьогодні на засіданні Уряду ми виділили більше ніж 571 млн грн на ці потреби. Наша мета, щоб не менше 80% ліжко-місць були забезпечені подачею кисню. Прошу організувати все до кінця місяця. Це сфера вашої відповідальності», — наголосив Д. Шмигаль.

Розгортання додаткових ліжко-місць

Крім того, Прем’єр-міністр дав доручення Міністерству охорони здоров’я відпрацювати варіанти розгортання додаткових ліжко-місць поза лікарнями та швидкого централізованого підведення до них кисню. «Сподіваюся, що нам не доведеться вдаватися до таких заходів. Однак медичні технологи мають відпрацювати і такий варіант», — сказав очільник Уряду.

Посилення адаптивного карантину

Під час засідання Державна комісія ТЕБ та НС розглянула пропозиції, надані апаратом РНБО, та видала відповідні доручення.

Також на доручення Державної комісії ТЕБ та НС Міністерство охорони здоров’я України опрацьовує можливі зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. № 641 щодо посилення заходів адаптивного карантину.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua