COVID-19: МОЗ планує досягти 50 тис. тестувань на добу

6 жовтня 2020 о 15:36
328

До грудня 2020 р. МОЗ планує наростити потужності лабораторій до 50 тис. тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на добу. Про це 5 жовтня 2020 р. в ефірі одного з центральних телеканалів заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«У квітні, коли я очолив Міністерство, у нас була повністю зруйнована система лабораторій. Тоді робили 200 тестів на добу. Зараз, якщо ми говоримо про ПЛР-тестування, то проводиться близько 30 тис. на день. Тепер наша мета, яку ми ставимо щодо ПЛР-тестування, — досягти 50 тис. на добу», — повідомив М. Степанов.

Окрім цього, очільник МОЗ зазначив, що активно триває процес закупівлі обладнання та необхідних медичних матеріалів для проведення тестувань.

«Ми постійно перенавчаємо працівників лабораторій та купуємо необхідне обладнання. Окрім того, нещодавно з’явився ще один різновид тестів — тести на антиген, які тільки зараз почали з’являтися на ринку. Є навіть українські виробники. Все це ми будемо також використовувати. МОЗ чітко усвідомлює, які кроки робити, аби протистояти пандемії», — підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше М. Степанов зазначав, що МОЗ закладає у бюджетний запит на 2021 р. 10 млрд грн на забезпечення українських лікарень засобами реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr