МОЗ пропонує збільшити фінансування екстреної медичної допомоги

1 жовтня 2020 о 12:13
5262

1 жовтня 2020 р. Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України,  відвідав Бородянську підстанцію екстреної медичної допомоги, що в Київській області. Мета — з перших вуст дізнатися про проблеми, на які днями поскаржилися лікарі: застарілий транспорт, низькі зарплати та незадовільні умови праці. Міністерство працює над виправленням цієї ситуації та реформуванням усієї системи екстреної медичної допомоги.

Збільшення фінансування екстреної медичної допомоги

М. Степанов нагадав, що з липня 2020 р. МОЗ збільшило тарифний пакет з надання екстреної медичної допомоги. На прикладі Київської області міністр звернув увагу, що до 1 липня станції медичної допомоги отримували 23,805 млн грн на місяць, з 1 липня сума збільшилася до 33 млн грн.

Зарплати медиків

Зазначено, що Міністерство також ініціює збільшення тарифів на екстрену медичну допомогу в проєкті бюджету на 2021 рік. За розрахунками МОЗ України, лікар отримуватиме не менше 20–22 тис. грн, фельдшер — не менше 16–17 тис. грн, водій — близько 12 тис. грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr