МОЗ України відстоюватиме підвищення зарплат медикам у 2021 р.

28 вересня 2020 о 12:21
12765

Міністерство охорони здоров’я України ініціювало суттєве підвищення заробітних плат медикам у 2021 р. Відповідні пропозиції були подані до проєкту державного бюджету на наступний рік. Про це 25 вересня 2020 р. в ефірі одного з національних телеканалів заявив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Коментар Максима Степанова

“Ми повинні говорити про радикальне збільшення заробітної плати у наступному році. Це сором, який усі 29 років супроводжує Україну, коли наші медичні працівники отримують найнижчу заробітну плату в країні. Заробітна плата касира, водія Uber наразі в рази вища, аніж лікаря”, — підкреслив міністр.

За словами М. Степанова, у поданих МОЗ пропозиціях до державного бюджету на 2021 р. передбачено заробітну плату лікаря, зокрема, від 23 тис. грн, медичної сестри — 17-18 тис. грн.

“Ми будемо відстоювати це підвищення на наступний рік. Чому це важливо? Тому що реформа медичної системи — це не просто зміна системи фінансування. Пацієнту байдуже, як надходять кошти: через медичну субвенцію або ж через Національну службу здоров’я. Людина хоче, щоб їй надавали якісну медичну допомогу, і щоб їй не виписували перелік платних ліків”, — підкреслив очільник МОЗ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua