Підвищення зарплати медикам: 450 закладів досі не подали заявки

25 вересня 2020 о 16:43
4820

Заявки до НСЗУ щодо виділення коштів для виплати з 1 вересня 2020 р. надбавок медикам не подали 450 медзакладів із понад 1600. Про це 25 вересня 2020 р. під час онлайн-наради з обласними департаментами охорони здоров’я повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

«Ми закликали обласні департаменти допомогти медичним закладам активніше подавати до НСЗУ заявки на отримання додаткових коштів для доплат медикам, запроваджених з 1 вересня. НСЗУ розпочала прийом заявок від медичних закладів на виділення коштів для виплати надбавок ще 11 вересня 2020 р.», — сказав очільник Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.

Хто конкретно не подав заявки

Зокрема, ще не подали заявок 51 медзаклад у Львівській області, 31 — у Дніпропетровській, 29 — у Одеській та 27 — у Києві. Водночас міністр підкреслив, що МОЗ України створило всі умови для своєчасних виплат доплат медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я.

Зазначимо, з 1 вересня 2020 р. лікарям будуть виплачуватися надбавки у розмірі 70% посадового окладу, медичним сестрам — 50% мінімальної заробітної плати, молодшому медичному персоналу — 25% мінімальної заробітної плати.

«Уряд підвищив зарплати медикам шляхом виплати доплат за ініціативою МОЗ України. Процедура проста і прозора. Усі виплати проводяться з державного бюджету через НСЗУ», — зазначив очільник МОЗ.

Нагадаємо, для забезпечення виплати надбавок Міністерству охорони здоров’я України було виділено майже 6 млрд грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»