МОЗ України ініціювало підвищення тарифу на екстрену медичну допомогу

16 вересня 2020 о 14:29
2238

МОЗ України ініціювало з наступного року підвищення тарифу на екстрену медичну допомогу з теперішніх 164 грн на людину до 412 грн на людину. Про це під час щоденного брифінгу 16 вересня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Коментар Максима Степанова

Зауважено, що значним складником запропонованого тарифу є заробітна плата працівників екстреної медичної допомоги (ЕМД) та забезпечення лікарськими засобами. Згідно з розрахунками Міністерства, зарплата лікаря ЕМД повинна становити 21–22 тис. грн, водія ЕМД — 12 тис. грн. Такий рівень оплати праці дозволить зупинити відтік кадрів.

З іншого боку, МОЗ України планує з наступного року встановити критерії якості надання ЕМД. Серед них: час доїзду автомобіля ЕМД до пацієнта та маршрутизація. При цьому встановлення індикаторів якості та підвищення зарплати медикам повинно бути одночасним.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr