Екстрена медична допомога: опубліковано постанову Уряду щодо її розвитку

15 вересня 2020 о 10:45
886

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2020 р. № 818 затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку системи екстреної медичної допомоги та перелік медичних виробів та допоміжних засобів до них, систем медичних виробів, процедурних наборів, що закуповуються за кошти державного бюджету.

Особливості документа

Документом також установлено, що:

>
  • вимоги пункту 9 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 р. № 228 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 9, ст. 414), щодо критеріїв визначення одержувача бюджетних коштів не застосовуються під час визначення одержувача бюджетних коштів за програмою «Розвиток системи екстреної медичної допомоги»;
  • введення в межах заходів з розвитку системи екстреної медичної допомоги в обіг та/або в експлуатацію внесених до затвердженого цією постановою переліку медичних виробів, систем медичних виробів, процедурних наборів, медичних виробів для діагностики in vitro у складі спеціалізованого санітарного транспорту, щодо яких не виконані вимоги пунктів 15–19 Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 р. № 753 (Офіційний вісник України, 2013 р., № 82, ст. 3046), пунктів 10–13 Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 р. № 754 (Офіційний вісник України, 2013 р., № 82, ст. 3047), дозволяється за умови визнання призначеним органом з оцінки відповідності результатів оцінки відповідності, проведеної акредитованими іноземними органами з оцінки відповідності, відповідно до вимог частин першої та третьої статті 45 Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності».
  • Міністерству охорони здоров’я України доручено подати до 1 квітня 2021 р. Кабінетові Міністрів України та Міністерству фінансів звіт про результати здійснення заходів з розвитку системи екстреної медичної допомоги та пропозиції щодо продовження здійснення таких заходів у 2021 р.

    Обласним державним адміністраціям доручено:

    >
  • забезпечити реєстрацію спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги типу В і С;
  • забезпечити доставку спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги типу В і С та засобів оснащення для демонстрації та тренування від Державного підприємства «Медичні закупівлі України» до центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів;
  • подати Міністерству охорони здоров’я України до 31 грудня 2020 р. звіт про укомплектування навчально-тренувальних відділів центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф засобами оснащення для демонстрації та тренування та укомплектування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги спеціалізованим санітарним транспортом.
  • Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua