Громадське здоров’я: МОЗ розвиватиме кадрові ресурси

15 вересня 2020 о 14:51
597

У Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України 15 вересня 2020 р. під керівництвом заступника міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка пройшло перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань розвитку кадрових ресурсів у системі громадського здоров’я при МОЗ України.

Основне завдання

Одне із її першочергових завдань — забезпечити протягом наступного року підготовку лікарів-епідеміологів та гігієністів, вірусологів та бактеріологів для системи громадського здоров’я. Крім того, група має розробити план розвитку кадрових ресурсів, що працюватиме у стратегічній перспективі. У планах — визначення підходів до оцінки кадрового потенціалу, потреб у підготовці й підвищенні кваліфікації, а також оновлення навчальних програм.

На сьогодні вже затверджені освітні стандарти для бакалаврів та магістрів громадського здоров’я, а національний класифікатор нещодавно доповнився двома новими професіями: фахівець громадського здоров’я та фахівець з довкілля та здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua