COVID-19: Максим Степанов провів нараду з мерами

15 вересня 2020 о 11:29
532

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України провів 14 вересня 2020 р. велику селекторну нараду з мерами українських міст щодо запобігання поширенню COVID-19. Про це очільник МОЗ України написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. На думку М. Степанова, сторонам вдалося знайти спільне бачення того, як має відбуватися дотримання карантинних норм.

Коментар Максима Степанова

«Обговорили багато проблемних моментів: масові заходи, роботу транспорту та ринків, інші обмеження, яких необхідно дотримуватися, щоб протистояти поширенню епідемії. Наприклад, очільники міст запропонували зміни до застосування алгоритму обмежень у школах та дитячих садочках. Також обговорили пропозиції щодо умов роботи громадського транспорту.

Я погодився переглянути деякі умови, при яких буде припинятися і поновлюватися навчання в цих закладах освіти. Те саме стосується і транспорту. Домовилися, що всі обмеження будуть узгоджуватися та роз’яснюватися представникам місцевої влади.

Зі свого боку, очільники міст погодилися взяти на себе відповідальність щодо контролю дотримання чинних правил та забезпечити виконання вимог карантину. Таким чином, нарешті з’явиться синергія між МОЗ та місцевою владою у боротьбі з коронавірусною хворобою. І я справді радий, що нам вдалося досягти взаєморозуміння та дослухатися один до одного», — підкреслив очільник МОЗ України.

Нагадаємо: з 14 вересня 2020 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлено у 37 регіонах України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/maksym.stepanov.official