Вакцинація від COVID-19: Україна зможе отримати вакцини для 20% населення

11 вересня 2020 о 11:14
490

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов та міністр охорони здоров’я Федеративної Республіки Німеччина Єнс Шпан 10 вересня 2020 р. під час телефонної розмови обговорили питання клінічних досліджень і доступу до вакцин від COVID-19.

Коментар Максима Степанова

«Україна вдячна Європейському Союзу та Німеччині за безпосередній фінансовий внесок та політичну підтримку міжнародної ініціативи COVAX, завдяки чому Україна зможе отримати дози вакцини для 20% населення. Проте у цьому разі у нас залишиться понад 30 млн людей, які потребуватимуть вакцини з інших джерел», — зазначив очільник МОЗ України.

За його словами, Україна також шукатиме джерела поставок вакцини для проведення щеплення усім групам ризику.

Єнс Шпан зазначив, що Німеччина готова повернутися до розмови про доступ України до вакцини, як тільки буде зрозуміло, які вакцини пройдуть клінічні дослідження.

Коментар Єнса Шпана

«Ми задоволені нашим двостороннім співробітництвом, також хочу висловити захоплення від втілення достатньо амбітної реформи в галузі охорони здоров’я», — додав глава МОЗ Німеччини.

М. Степанов  висловив сподівання, що діалог між українським та німецьким МОЗ буде продовжено.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua