Психіатрична допомога: відбудеться нарада щодо її реформування

26 серпня 2020 о 14:27
674

26 серпня 2020 р. в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбудеться нарада з питань реформування сфери надання психіатричної допомоги.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Напрямок психіатричної допомоги потребує суттєвого  реформування

Керівництво Міністерства охорони здоров’я України разом із провідними фахівцями з психіатрії обговорять проєкт Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні до 2030 року. Напрямок психіатричної допомоги, як і вся медична галузь України, потребує суттєвого реформування.

Зазначено, що у 2019 р. за психіатричною допомогою звернулося близько 302 тис. громадян — більше ніж у 2018 р. З 1 квітня поточного року психіатричні лікарні в Україні опинилися на межі закриття внаслідок значного недофінансування. Особливо гостро проблема постала перед спеціалізованими психіатричними лікарнями, де перебувають на лікуванні близько 22 тис. хворих. Рішенням Уряду виділено кошти на медзаклади, які мали недофінансування, зокрема на психіатричні лікарні.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr