Підвищення зарплати медикам погоджено профільним Комітетом Парламенту

25 серпня 2020 о 15:24
31752

Як ми вже повідомляли, зарплати медичним працівникам буде підвищено вже з 1 вересня 2020 р. На цьому під час щоденного брифінгу 25 серпня 2020 р. наголосив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Коментар Максима Степанова

«Парламентський Комітет з питань бюджету на черговому засіданні погодив Постанову Кабінету Міністрів України про виділення коштів на підвищення заробітної плати медичним працівникам з 1 вересня цього року.

Встановлення цих доплат — це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20–25 тис. грн. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 р. заробітна плата медичних працівників має підвищитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо зараз свої бюджетні запити», — зазначив М. Степанов.

За словами очільника Міністерства охорони здоров’я України, рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні, і це неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити.

Нагадаємо, що підвищення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом єдиної тарифної сітки, фахівцям із базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей — у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам — у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами  facebook.com/moz.ukr