У Запоріжжі лікарю повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди

21 серпня 2020 о 14:50
929
Спеціальності :

Слідчі запорізької поліції здійснюють досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Управління СБУ в Запорізькій області, за фактом отримання лікарем неправомірної вигоди за складання висновку про непридатність до військової служби.

21 липня 2020 р. лікар запорізького медичного закладу  одержав частину неправомірної вигоди в сумі 200 дол. США. Загалом свої «послуги» медик  оцінив у 700 дол. Гроші лікар вимагав за складання висновку про захворювання, яке стане підставою для визнання непридатності особи до строкової військової служби.

Яке покарання загрожує

Наразі слідчим управлінням обласної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального Кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Лікарю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами www.npu.gov.ua