Медична реформа: розроблено нові коригуючі тарифи для онкологічної та фтизіатричної допомоги у 2020 р.

19 серпня 2020 о 12:58
1081

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило для громадського обговорення Проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році» (далі — проєкт постанови).

Мета розроблення акта

Документ розроблено Міністерством охорони здоров’я України з метою удосконалення реалізації програми медичних гарантій у 2020 році, зокрема удосконалення принципів оплати медичних послуг з діагностики та лікування онкологічних захворювань у дітей, а також діагностики та лікування мультирезистентного туберкульозу.

Які зміни передбачено

Проєктом постанови передбачено внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році», щодо запровадження з 1 липня 2020 р. нових коригуючих коефіцієнтів до тарифів на медичні послуги, що належать до пакетів медичних послуг «Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей» та «Лікування дорослих та дітей із туберкульозом», зазначених у цьому Порядку, а також забезпечення правильного розрахунку запланованої та фактичної вартості медичних послуг за договорами, строк дії (застосування) яких становить менше 9 міс.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що в рамках реалізації програми медичних гарантій у 2020 році виникла необхідність забезпечити додаткове фінансування для оплати надання медичних послуг, які входять до пакетів медичних послуг «Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей» та «Лікування дорослих та дітей із туберкульозом», зазначених у Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 65, в межах наявних асигнувань.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції просять надсилати до 1 вересня 2020 р. до Міністерства охорони здоров’я України за адресою: м. Київ, 01601, вул. Грушевського 7, e-mail: [email protected]

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua