МОЗ та Світовий банк обговорили умови для державно-приватного партнерства у медицині

18 серпня 2020 о 15:11
402

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов обговорив з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі перспективи співпраці зі Світовим банком щодо реалізації проєктів у сфері охорони здоров’я, боротьби з COVID-19 та створення умов для державно-приватного партнерства.

Коментар Максима Степанова

«Починаючи з 2015 року, Міністерство та 8 областей реалізують проєкт  «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» за рахунок позики Світового банку.  Загальна сума позики становить  214,7 млн дол. США. Із цієї суми 148,9 млн дол. передбачені на реалізацію 8 обласних субпроєктів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Львівська, Полтавська та Рівненська області», — наголосив міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Для ефективного використання коштів позики Світового банку у квітні 2020 р. проведено реструктуризацію проєкту та направлено понад 10 млн дол. на боротьбу з пандемією COVID-19.

МОЗ України зацікавлене у продовженні співпраці зі Світовим банком для запобігання наслідкам поширення пандемії, включаючи постійне збільшення кількості виконаних тестів на COVID-19, у тому числі безпосередньо в лікарнях. Також актуальним залишиться напрямок доукомплектації та оновлення обладнання у лабораторних центрах та закладах охорони здоров’я», — зазначив очільник МОЗ.

Окрім того, міністр розповів про початок розроблення моделі та умов залучення приватного сектора до питань трансплантації та діяльності системи охорони здоров’я.

«Ми розпочали створення умов для державно-приватного партнерства, щоб бізнес став серйозним джерелом вкладання коштів у медицину. Ці чіткі й прості правила забезпечуватимуть контроль держави за розвитком системи охорони здоров’я і наданням медичної допомоги», — додав М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами t.me/mozofficial